LED Strip 12V - RGB - IP65 - 60xSMD5050/m - 5m - Losse strip

Speciale prijs € 29,99 Normale prijs € 36,75
SKU
MP210001
  • Per 10 cm inkortbaar
  • RGB
  • 14,4W/m, 550Lm/m
Gegevens

RGB 12V LED strips geven dankzij de 60 RGB LEDs per meter alle kleuren van de regenboog weer en met een verbruik van slechts 14,4 Watt per meter! Dankzij een heldere, gegoten siliconen coating rondom de strip is de RGB LED strip waterdicht (IP65). De LED strips zijn eenvoudig zelf per 10 centimeter in te korten en hebben een 3M plakstrip op de achterzijde voor eenvoudige montage. De LEDs zijn aangebracht op een witte strip voor optimale licht- en kleurweergave. Onze LED strips worden altijd op rollen van 5 meter geleverd (de prijs is dan ook per 5 meter!).

RGB LED strips zijn perfect voor subtiele sfeerverlichting. Deze LED strip is ideaal voor (indirecte) koofverlichting, traptrede verlichting en vitrines. Ook ideaal voor bedrijfsmatig gebruik zoals indirecte verlichting in restaurants, cafetaria en winkels. Dankzij de siliconen afwerking ook geschikt voor buiten, maar ook voor toepassingen waarbij de LED’s beschermd moeten zijn zoals in de badkamer.

De RGB LED strip moet gevoed worden door een LED transformator. Onze LED trafo's zijn speciaal gemaakt voor gebruik met LED verlichting. Ze zorgen voor een lange levensduur van de LEDs en hebben een zeer laag sluipverbruik. Je kiest de juiste 12V transformator met de volgende formule: het aantal meter LED strip x Wattage geeft het totale verbruik in Watt. Het is verstandig om de trafo te belasten tot maximaal 80% van zijn maximale vermogen. Het totale verbruik in Watt gedeeld door 80 keer 100 geeft het Wattage van de transformator. Voor 4 meter strip betekent dat in dit geval: 4m x 14,4W = 57,6 Watt → (57,6/80) x 100 = minimaal een 72 Watt transformator.

Voor het instellen van de gewenste kleuren en het dimmen van de lichtsterkte heb je een RGB controller nodig. Afhankelijk van je wensen zijn er diverse controllers verkrijgbaar. De aansluitvolgorde is als volgt: 230V → LED trafo → RGB controller → RGB LED strip. Onze RGB controllers zijn uit te breiden met een afstandsbediening of een draadloos wandbedieningspaneel om de LED strip te bedienen vanaf een plek op de muur.

Met de 3M plakstrip op de achterkant van de RGB LED strip kun je deze eenvoudig installeren. Voor een strakke afwerking van de strip kies je voor een LED strip profiel die zorgt dat de LED strip perfect op zijn plek blijft en draagt bovendien bij aan extra warmteafgifte wat bevorderlijk is voor de levensduur van de strip. De strip is makkelijk inkorten naar de gewenste lengte, deze strip om de 10 cm. De LED strips zijn standaard voorzien van aansluitdraad waarmee je zonder te hoeven solderen de strip kan verbinden met een LED trafo en/of RGB controller.

Hier bestel je een losse rol 12V RGB LED strip (5 meter), voor een complete set inclusief voeding en controller bestel je bij Complete sets LED strips.

Meer informatie
Meer informatie
SKU MP210001
EAN: 8718885470833
Merk QUALEDY®
Verbruik (Watt) 14,4 Watt/meter
Ingangsspanning (Volt) 12VDC
Power factor 0,9
Lichtsterkte 550-600 Lumen per meter
Lichtopbrengst (efficiëntie) 41,67 Lumen per Watt
Kleurtemperatuur (Kelvin) RGB
Lichtkleur RGB
Kleurweergave-index (CRI) > 80 Ra
Stralingshoek 120°
Aantal LEDs 60 x SMD5050 per meter
Afmetingen B: 10 mm H: 3 mm L: 5 meter
Branduren circa 30.000 uur
Dimbaar Ja
Aanbevolen dimmer LED Strip Dimmer
Bedrijfstemperatuur -20°C - +40°C
Beschermingsgraad IP65
Energielabel A
Certificaten CE, RoHS
Toepassingen Decoratieve verlichting, onder kasten, in de slaapkamer, koofverlichting, traptreden, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Garantie 2 jaar