Ga jij dit jaar ook voor duurzame kerstverlichting?

De dagen worden korter en dus zal het ook niet lang meer duren voordat de kerstverlichting er weer aankomt! Maar ondanks de gezelligheid en het warme gevoel, is al dat elektriciteitsgebruik niet bepaald goed voor het klimaat. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk duurzame LED kerstverlichting! Waar ga jij voor dit jaar?

Energiezuinig, hoe zit dat?

In de afgelopen tientallen jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van duurzame(re) lampen. Waar eerst voornamelijk nog gloeilampen of halogeenlampen werden gemaakt en gebruikt, zie je nu de rekken volstaan met LED lampen, spaarlampen of tl-lampen. Voornamelijk ledverlichting is zeer bruikbaar voor hen die aan het milieu denken. Het geeft licht middels een diode; een halfgeleidertechniek dat licht geeft als er stroom doorheen loopt. Op die manier gebruikt het minder stroom dan andersoortige lampen. En daarnaast is het erg toegankelijk: er zijn vele soorten ledverlichting op de markt voor kerst!

Kerstsfeer in huis

Er zijn vele soorten energiezuinige lichten op de markt die je huis die gezellige kerstsfeer geven. Denk aan kerstverlichting voor in de boom, led waxinelichtjes voor op de vensterbank of een lichtsnoer voor bij het raam. Ook kun je kiezen voor lichtfiguurtjes voor in de kerstboom, zoals een ster of kerstman. Er is altijd wel een gezellige maar een bewuste optie voor in huis!

Buitenlicht

Als het buiten donker is, is er niets leuker dan gezellige lichten in de tuin. Vooral als je een mooie voortuin hebt, kun je hier goed gebruik van maken! Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer van ledverlichting in de boom of drapeer het over je heg heen. Overigens hoef je je geen zorgen te maken over de lichtsnoeren. Er zijn ook verlengkabels of koppelaars op de markt die tot wel 100 meter reiken en daarnaast geen energie te veel verspillen. Zo geniet je ook van kerstverlichting buiten!

Batterij

Ledverlichting mag dan een energiezuinige optie zijn om toch van de kerstverlichting te genieten, voor kleinere lampen gedurende de kerst is er ook nog een andere optie: kerstverlichting op batterij. Normaal gesproken staan batterijen niet te boek als iets dat goed is voor het milieu. Je kunt ze immers maar eenmalig gebruiken en zodra de batterij op is gooi je het weer weg. Ook op het gebied van batterijverlichting worden echter veel vorderingen gemaakt, en hierdoor gaan ook batterijen vandaag de dag veel langer mee. Juist voor kleine en tijdelijke verlichting, zoals met kerst, kan een batterij schelen. Ook geeft verlichting die draait op batterijen je meer vrijheid. Voor buitenverlichting bijvoorbeeld hoef je op deze manier geen verlengsnoer meer te gebruiken. Nee, je hangt je rij kerstlampjes gewoon lekker in de boom!

Bron: Duurzaam Nieuws

Cookie instellingen

To use these Services, we need your consent. By clicking on “Accept all”, you declare your consent to the use of all Services. You can also declare your consent by individually clicking on the sliders for each category of cookies and save.

Meer informatie