LED Dimmers

LED Dimmers zijn speciaal geschikt gemaakt voor LED lampen waardoor je verlichting mooi wordt gedimd. Wij hebben de "klassieke" inbouwdimmer, zelfs met WiFi, maar ook de op afstand bedienbare dimmers (radiografisch) MiBoxer en KlikAanKlikUit.

De inbouwdimmers matchen in de meeste gevallen met je huidige frontjes. Zo niet, dan hebben we hiervoor adapters (4-6mm). Lees voor meer informatie onze blog: Alles wat je moet weten over het dimmen van LED lampen.

We hebben een aparte pagina voor de LED strip dimmers.

49 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. OP=OP
   | MP990022 |
  Inbouwdimmer (voor LED- en spaarlampen-faseaansnijding)
  • Fase-aansnijding
  • 7-110W
  • Druk/draai-bediening
  Lees verder
  Speciale prijs € 19,99 Normale prijs € 45,75
 2. OP=OP
   | MP990076 |
  LED Inbouwdimmer (faseaansnijding - 5-100W/VA)
  • Fase-aansnijding
  • 5-100W
  • Druk/draai-bediening
  Lees verder
  Speciale prijs € 29,99 Normale prijs € 72,49

49 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welke LED dimmer moet ik hebben?

De keuze voor de juiste LED dimmer is belangrijk. Als je niet de juiste dimmer hebt zullen je lampen niet goed dimmen, gaan flikkeren of zoemen. In het kort moet je de volgende punten in acht nemen bij de juiste keuze van een LED dimmer: de LED lampen moeten vanzelfsprekend dimbaar zijn, in de meeste gevallen dimmen LED lampen het beste met een fase afsnijding dimmer, het totale vermogen van de lampen (Watt) moet overeenkomen met het maximale vermogen van de dimmer, het voltage (12V of 230V) van de lampen moet overeenkomen

Fase aansnijding of fase afsnijding

Binnen dimmers zijn er twee soorten dimtechnieken waarmee gedimd kan worden: fase aansnijding (RL) of fase afsnijding (RC). Het is van groot belang dat je de juiste dimtechniek bij de juiste LED lamp gebruikt. Over het algemeen wordt bij LED verlichting vaak gebruik gemaakt van fase afsnijding dimmers. Al onze LED dimmers zijn getest op onze lichtbronnen en bij de aanbevolen productcombinaties vind je altijd de juiste dimmer. Fase aansnijding dimmers werden vooral veel toegepast bij gloei- en halogeenlampen. Omdat deze dimmers hogere piekspanningen leveren dimmen LED lampen hier slecht op of gaan ze knipperen of zoemen. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen...

Minimale en maximale belasting

Bij de aanschaf van een LED dimmer is het van belang dat je rekening houdt met het totale vermogen (Watt) van de dimbare LED lamp(en) die je op de dimmer gaat aansluiten. Een dimmer heeft een minimale en een maximale belasting. Bij een minimale belasting van 10 Watt moet de som van het wattage van alle LED lampen die je op de dimmer wilt aansluiten minimaal 10 Watt zijn. Wil je een grote groep LED lampen dimmen, kijk dan ook goed naar de maximale belasting van de LED dimmer. Zo hebben wij een LED inbouwdimmer (fase afsnijding) met een min./max. belasting van 0-150 Watt en een krachtigere universele dimmer met een belasting tot 0-500 Watt.

MEIPOS LED verlichting

MEIPOS verkoopt al jaren LED verlichting en biedt allerlei soorten LED verlichting aan. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar bij MEIPOS. MEIPOS heeft nauw contact met haar leveranciers en kan hierdoor de nieuwste generatie LED verlichting aanbieden tegen de scherpste prijs. Bijna alle huidige verlichting kan vervangen worden door duurzame LED verlichting. Het is niet alleen goed voor het milieu maar je bespaart ook nog eens tot honderden euro’s per jaar op je energierekening!