LED voor boot, camper en caravan

Camper aan het meer

Ook tijdens je vakantie op de boot of met de camper of caravan kun je met LED lampen besparen op je energieverbruik. Dat is natuurlijk goed voor het milieu en je portemonnee maar kan ook erg nuttig zijn als je qua stroomvoorziening afhankelijk bent van een accu zoals bij een boot, camper en soms ook caravan. LED verlichting zorgt dat het stroomverbruik wordt beperkt waardoor je accu langer meegaat en je langer van de rust kunt genieten op de plekken waar geen stroom voorhanden is.

Voordelen LED verlichting

LED lampen voor boot, camper en caravan geven hetzelfde licht als de conventionele verlichting maar verbruiken een stuk minder stroom. Ook heeft LED verlichting een langere levensduur en hoef je deze dus minder vaak te vervangen. Halogeen lampen worden enorm warm en kunnen dus brand veroorzaken. Ook dit probleem is uit de wereld bij het gebruik van LED lampen. Deze worden niet warm en doen wat een lamp moet doen: licht geven.

Camper en caravan verlichting

Lampen op 12V en 24V

Wij hebben een assortiment met 10-30V lampen die multi inzetbaar zijn. Deze lampen werken zowel in een 12V als een 24V netwerk. In veel gevallen werken de LED lampen voor boot, camper of caravan gewoon op de bestaande aansluiting en transformator. In geval van een trafo kan het zijn dat deze een minimale belasting nodig heeft. Dan is het afhankelijk hoeveel lampen je er achter plaatst. Mocht dit onder het minimum zijn dan moet je de trafo vervangen door een LED trafo die met lage belasting ook werkt.

Welke soorten LED voor boot, camper en caravan zijn er?

  • LED Bay15D: worden toegepast als navigatieverlichting voor boten, maar ook als interieurverlichting in boten en campers..
  • LED B22: wordt hoofdzakelijk gebruikt als interieurverlichting in de kajuiten van boten.
  • LED G4: zijn multi inzetbaar als interieur- en keukenverlichting van zowel boten, campers als caravans.
  • LED E27/E14: 12V en 24V interieurverlichting voor met name boten, maar ook toepasbaar in campers en caravans.

Over MEIPOS LED verlichting

MEIPOS LED verlichting is hét adres voor kwalitatief hoogwaardige LED voor boot, camper en caravan! Zo vind je bij ons goede oplossingen voor navigatieverlichting en 12V/24V lampen voor in het interieur van je boot, camper of caravan. Bespaar ook tijdens je vakantie met de LED oplossingen van MEIPOS LED verlichting!