Rookmelder - 1 jaar batterij - FSM-114

€ 9,99
SKU
MP999001
  • Koop 2 voor € 9,49 en bespaar 5%
  • Koop 3 voor € 8,99 en bespaar 10%
  • Optische sensor
  • Werkt op 9V batterij
  • 85 dB alarm
Gegevens

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. Brand kan namelijk zomaar ontstaan, op elk moment van de dag. De giftige rook zorgt ervoor dat je bewusteloos kan raken en niet wakker wordt. Het is daarom belangrijk dat je snel gewaarschuwd wordt als er brand uitbreekt. Het ophangen van een rookmelder zorgt hiervoor en dat je snel kunt handelen. Wat veel mensen niet weten is dat een rookmelder maximaal 10 jaar meegaat. Controleer daarom regelmatig de datum op je rookmelders zodat je om de 10 jaar een nieuwe aanschaft en altijd goed werkende rookmelders in huis hebt.

De rookmelders van Smartwares maken allemaal gebruik van een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is bovendien milieuvriendelijk. De vervangbare 9V batterij van de FSM-11410 rookmelder heeft een levensduur van 1 jaar en de sensor een maximale levensduur van 10 jaar. Je wordt op tijd gewaarschuwd door een geluidssignaal als de batterij aan vervanging toe is. De rookmelder is uitgerust met een pauzestand die bijvoorbeeld gebruikt wordt als er sprake is van vals alarm.

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Rook stijgt op en het is daarom belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat en enkele schroeven of (zelfklevende) magneten. De Smartwares rookmelders zijn draadloos waardoor ze gemakkelijk overal in huis te plaatsen zijn. Door de beveiligingspin kan de rookmelder alleen gemonteerd worden als er een batterij in zit.

De werking van een rookmelder verminderd door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om de rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelder niet!

Het is daarnaast belangrijk om de rookmelder af en toe te testen door de testknop kort ingedrukt te houden. Door de rookmelder te testen weet je zeker dat deze goed functioneert wanneer er brand uitbreekt. Als de batterij bijna leeg is geeft de rookmelder dit aan door regelmatig een korte pieptoon te laten horen.

Meer informatie
Meer informatie
SKU MP999001
EAN: 8711658436579
Merk Smartwares
Afmetingen Ø100 x 35 mm
Beschermingsgraad IP20
Certificaten CE
Extra informatie 9V batterij en bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd
Kleur armatuur Wit