LED Dimstabilisator - 230VAC - QUALEDY

Speciale prijs € 9,99 Normale prijs € 14,99
SKU
MP990198
  • Koop 2 voor € 9,25 en bespaar 7%
  • Koop 3 voor € 8,49 en bespaar 15%
  • Koop 4 voor € 7,75 en bespaar 22%
  • Verbeterd het dimgedrag
  • 230V
  • Eenvoudige installatie
Populair
Gegevens

De LED Dimstabilisator van QUALEDY voorkomt knipperen in het laagste en hoogste lichtniveau, vermindert fluctuaties (harder/zachter/harder) in ieder lichtniveau, verbetert de dimbaarheid (in veel gevallen kun je verder terug dimmen) en voorkomt het nagloeien van de LED (filament) lamp (in uitgeschakelde stand).

Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit van dimmen afhankelijk is van de combinatie LED dimmer, de LED lampen en het stroomnetwerk.

  • De LED dimmer dient vanaf een zo laag mogelijk wattage te werken en over goede afstelmogelijkheden (minimaal een potmeter) te beschikken.
  • De LED lampen dienen een kwalitatief goede dimbare driver te hebben.
  • En het stroomnetwerk dient zo weinig mogelijk vervuild te worden door andere apparaten op dezelfde groep, lekspanning of slechte kwaliteit/dunne bedrading.

Is de lamp nog steeds onstabiel, de dimbaarheid slecht of blijft je LED lamp nagloeien? Maak dan gebruik van de QUALEDY LED Dimstabilisator. Deze stabiliseert eventuele spanningsverschillen en voegt een klein beetje vermogen toe aan de LED lamp. Hiermee kunnen de meeste problemen worden opgelost.

Knipperende LED lampen

Er zit verschil in de manier van hoe LED lampen knipperen of flikkeren. Gaan je LED lampen aan en uit (stroboscopisch effect) in de laagste of in de hoogste lichtstand (in combinatie met een LED dimmer), maar blijven ze in de midden-range wel stabiel? Dan kun je dit oplossen met de dimstabilisator.

Knipperen je LED lampen in ieder lichtniveau (aan-uit-aan-uit), ongeacht de dimstand? Dan is je LED lamp waarschijnlijk niet dimbaar en heb je deze toch proberen te dimmen. Of jouw LED lampen zijn misschien wel dimbaar, maar gebruik je geen (of de verkeerde) LED dimmer.

Flikkeren je LED lampen maar op 1 stand, bijv. op 70% lichtstand? Dan betreft dit een probleem in (de driver van) de LED lamp wat niet met een dimstabilisator opgelost kan worden.

Fluctuaties in het licht

Fluctueert of “danst” (harder-zachter-harder) het licht op ieder lichtniveau (iedere dimstand)? Ook dan kun je dit waarschijnlijk oplossen met de LED dimstabilisator.

Check vooraf wel of je de juiste LED dimmer voor jouw LED lampen hebt gekozen. Tip: 90% van alle LED lampen werkt op de dimtechniek fase-afsnijding. Slechts 20% werkt op fase-aansnijding. Of je kunt voor de iets duurdere universele LED dimmer kiezen. Op onze website staat bij nagenoeg iedere dimbare lamp welke dimmer geschikt is.

Is het licht altijd op 1 dezelfde plek onrustig, bijvoorbeeld op 70% lichtstand? Dan zal de dimstabilisator dit waarschijnlijk niet kunnen oplossen, omdat dit een probleem in de driver van de LED lamp.

Meer informatie
Meer informatie
SKU MP990198
EAN: 8718885474909
Merk QUALEDY®
Afmetingen L12 x B26 x H20 mm
Toepassingen LED (filament) lampen 230 Volt
Certificaten CE
Aanbiedingsprijs € 9,99