LED Dimstabilisator van QUALEDY
Mooi, die ledverlichting. Je bent goed bezig voor het milieu en voor je eigen portemonnee. Maar: nu knipperen de lichten continu, soms bijna als een stroboscoop. Heel irritant. En als je de schakelaar omgooit, gloeien de lampen na. Ergens zit er iets fout. Met de LED Dimstabilisator van QUALEDY heb je hier geen last meer van. De LED Dimstabilisator van QUALEDY voorkomt knipperen in het laagste en hoogste lichtniveau, vermindert fluctuaties in ieder lichtniveau, verbetert de dimbaarheid én het voorkomt het nagloeien van de ledlamp wanneer de schakelaar uit staat.
Natuurlijk kun je zomaar ‘een dimmer’ kopen, maar de kans bestaat dat je dan problemen krijgt. Flikkerend licht tijdens het branden, nagloeien van de verlichting terwijl de schakelaar al uit staat; dat soort dingen. Tenslotte is de kwaliteit van het dimmen afhankelijk van drie belangrijke factoren: de LED dimmer, de ledlampen en het stroomnetwerk. Werkt dat niet goed samen, dan heb je een probleem.
Kies voor goed dimbaar
Er zijn een aantal zaken waar je bij het dimmen van ledverlichting rekening moet houden. De LED dimmer dient vanaf een zo laag mogelijk wattage te werken en over goede afstelmogelijkheden (minimaal een potmeter) te beschikken. De ledlampen dienen een kwalitatief goede dimbare driver te hebben. En het stroomnetwerk dient zo weinig mogelijk vervuild te worden door andere apparaten op dezelfde groep, lekspanning of slechte kwaliteit, c.q. dunne bedrading.
Check vooraf wel of je de juiste LED dimmer voor jouw ledlampen hebt gekozen. Op onze website staat bij nagenoeg iedere dimbare lamp welke dimmer geschikt is.
De LED Dimstabilisator van QUALEDY
Is de lamp nog steeds onstabiel, de dimbaarheid slecht of blijft je ledlamp nagloeien? Maak dan gebruik van de QUALEDY LED Dimstabilisator. Deze stabiliseert eventuele spanningsverschillen en voegt een klein beetje vermogen aan de ledlamp toe. Hiermee kunnen de meeste problemen worden opgelost.
Fluctuaties in het licht
De LED Dimstabilisator van QUALEDY voorkomt knipperen in het laagste en hoogste lichtniveau, vermindert fluctuaties (harder/zachter/harder branden) in ieder lichtniveau, verbetert de dimbaarheid (in veel gevallen kun je verder terug dimmen) en voorkomt het nagloeien van de LED (filament) lamp in uitgeschakelde stand. Fluctueert of ‘danst’ het licht op ieder lichtniveau (iedere dimstand)? Ook dan kun je dit waarschijnlijk oplossen met de LED dimstabilisator.
Knipperende ledlampen
Er zit verschil in de manier waarop ledlampen knipperen of flikkeren. Gaan je ledlampen aan en uit (stroboscopisch effect) in de laagste of in de hoogste lichtstand (in combinatie met een LED dimmer), maar blijven ze in de midden-range wel stabiel? Dan kun je dit oplossen met de dimstabilisator.
Knipperen je ledlampen in ieder lichtniveau (aan-uit-aan-uit), ongeacht de dimstand? Dan is je ledlamp waarschijnlijk niet dimbaar en heb je deze toch proberen te dimmen. Of jouw ledlampen zijn misschien wel dimbaar, maar je gebruikt geen (of de verkeerde) LED dimmer.
Is het licht altijd op dezelfde plek onrustig, bijvoorbeeld op 70% lichtstand? Dan zal de dimstabilisator dit waarschijnlijk niet kunnen oplossen, omdat dit een probleem is in de driver van de ledlamp.
Tip: Negentig procent van alle ledlampen werkt op de dimtechniek fase-afsnijding. Slechts tien procent werkt op fase-aansnijding.
Publicatiedatum: 02-07-2020