LED Nieuws

Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs

Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering.

Als de vereniging eerst een energieadvies laat maken wordt de subsidie met 500 euro verhoogd. Deze subsidie is beschikbaar voor investeringen boven de 3000 euro.

Dat staat in de nieuwe subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties die vandaag is gepubliceerd. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook wordt het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investering kunnen doen.

LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers

Deze regeling heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. De aanvragers kunnen daarom subsidie aanvragen voor tal van maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

Maatregelen die in aanmerking kunnen komen voor subsidie staan op de maatregellijst. Deze bevat een opsomming van maatregelen op het gebied van verlichting, verwarming en ventilatie, water, bouwkundige maatregelen en duurzame energieopwekking.

Regeling van de Minister van Economische Zaken van 12 augustus 2015, nr. WJZ/14186622, tot wijziging van de Regeling nationale EZ-subsidies in verband met energiebesparende maatregelen bij sportaccommodaties (PDF)

Bron: rvo.nl


EU overweegt verbod op halogeenlamp tot tenminste 2018 uit te stellen

Per 1 september 2016 wordt de halogeenlamp verboden in de Europese Unie (EU), tenminste als het verbod komende maand niet uitgesteld wordt door de Europese Commissie. De EU wil dat alle lampen die niet in energielabel A of B vallen volledig in de ban worden gedaan. Mede op aandringen van LightingEurope overweegt de Europese Commissie het verbod echter uit te stellen tot 2018 of zelfs 2020.

Bron: LED Magazine


Scholennetwerk De Basis stapt over op LED verlichting

Heerenveen, 18 augustus 2014 – Stichting Openbaar Scholennetwerk De Basis is op 8 basisscholen, in Heerenveen en omgeving, begonnen met het vervangen van de huidige lampen door LED. In fases zullen deze scholen volledig worden voorzien van energiezuinige verlichting. De verlichting wordt geleverd door MEIPOS LED verlichting uit Heerenveen.

Energiebesparing is speerpunt voor de schoolgebouwen welke in eigendom zijn van de Basis. Motto: ‘Onderwijsgeld moet zoveel mogelijk naar het onderwijs’. Met de overstap op LED verlichting wordt op de verlichting een energiebesparing gerealiseerd van 60%. Bovendien gaan LED lampen een stuk langer mee.

De Van Maasdijkschool heeft de primeur. Met de uitrol van de andere 7 scholen zal binnenkort worden gestart.

Naast LED verlichting zullen de scholen binnenkort ook voorzien worden van zonnepanelen.


MEIPOS in LifestyleXperience van RTL4

MEIPOS LED verlichting heeft onlangs een item over LED lampen mogen presenteren in het RTL4 programma LifestyleXperience. Dit item is uitgezonden op 15 en 21 december 2013.

 


Koploperproject van start in gemeente Heerenveen

‘Duurzaamheid is doen!’ Met deze woorden gaf wethouder Siebenga maandag 10 juni jl. de aftrap voor een nieuwe ronde van het Koploperproject in de gemeente Heerenveen. Het Koploperproject helpt bedrijven, instellingen en gemeenten duurzamer te werken en ondernemen.

De bijeenkomst werd geopend door wethouder Siebren Siebenga van de gemeente Heerenveen. Vervolgens vertelde Tjitske Jeltema van projectbureau A7Westergo meer over de organisatie van het Koploperproject en hoe het traject het komende jaar zal verlopen.

De deelnemers

Koplopers HeerenveenAansluitend was het de beurt aan de zeven bedrijven zelf: A-Ware Food Group, Van Dorp Installaties, Roorda Transport Services, Van der Werff Logistics, MEIPOS LED Verlichting, Eresdé Industriële Reiniging en Luuk Wink Training & Advies, stelden zich voor en vertelden waarom zij deelnemen aan het huidige Koploperproject. ‘Met deze gevarieerde en enthousiaste groep ondernemers zijn alle ingrediënten aanwezig om van dit Koploperproject een succes te maken’, aldus wethouder Siebenga.

Het is de tweede keer dat bedrijven uit de gemeente Heerenveen deelnemen aan het Koploperproject. Eerder participeerden bedrijven en de gemeente Heerenveen al mee in het eerdere Koploperproject Duurzaam Ondernemen A7-zone. Het Koploperproject helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in 1 jaar duurzamer te ondernemen.

 

Wie kan deelnemen?

Het Koploperproject werkt samen met diverse Friese gemeenten. Per gemeente wordt een Koplopergroep gevormd, bestaande uit 5 tot 15 bedrijven. Ook een gemeente kan deelnemen aan het Koploperproject om duurzamer te gaan werken. Naast de gemeentelijke projecten is er ook een Koploperproject voor zorginstellingen.

De afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân dat met elkaar samenwerkt en een positieve impuls geeft aan een gezonde en duurzame economie. Dit initiatief wordt mede ondersteund door projectbureau A7Westergo en de provincie Fryslân.

Zelf Koploper worden?

Bent u ondernemer in de gemeente Heerenveen en wilt u ook koploper worden? Dat kan. Neem voor meer informatie contact op met Elsemarie Oosterveen van de gemeente Heerenveen op telefoonnummer 06 50 74 23 15 of via de mail e.oosterveen@heerenveen.nl.

Bron: Gemeente Heerenveen

Eerste winkel Heerenveen volledig duurzaam verlicht

HEERENVEEN, 30 november 2012 – Juwelier Popma & Popma aan de Dracht in Heerenveen heeft afgelopen week haar hele verlichting volledig door LED-verlichting vervangen. Hiermee zijn zij de eerste LED-verlichte winkel in Heerenveen. In de zaak zijn alle spots en TL armaturen vervangen door de nieuwste generatie LED-verlichting. Zowel klanten als personeel voelen zich prima onder de nieuwe LED-verlichting.

Juwelier Popma & Popma te HeerenveenMet de LED-verlichting bespaart de Heerenveense juwelier energiekosten. “Het energieverbruik is maar liefst met 80% gereduceerd en deze LED-lampen geven minder warmte af. We zijn er zeer content mee”, vertelt juwelier Popma. Popma heeft voor het omwisselen van de lampen gekozen voor MEIPOS LED-verlichting uit Heerenveen.

“Voor een bedrijf is het overstappen op LED-verlichting een interessante investering”, vertelt eigenaar Meilo Meindertsma“. De terugverdientijd van de LED-lampen is minder dan 1 jaar en de levensduur zo’n 10 jaar”. Mede-eigenaar Kees Postma vult aan dat de nieuwste generatie LED-verlichting een volwaardige vervanger is van bijna alle conventionele verlichting qua lichtsterkte en kleur. “De meeste LED-verlichting past gewoon in de bestaande armaturen.”, vertelt Kees Postma.

Voor juwelier Popma & Popma was het een uitgemaakte zaak. “Wil een bedrijf echt stappen maken met energiebesparing, dan is LED-verlichting de uitkomst”, benadrukt de Heerenveense juwelier. MEIPOS is een jonge handelsonderneming gespecialiseerd in energie- en milieubesparende producten, zoals LED-verlichting. MEIPOS richt zich specifiek op de zakelijke markt, maar via de webshop kunnen ook particulieren LED-produkten kopen.