3-Fase systeem

Bij het 3-fase railsysteem kunnen er drie groepen gemaakt worden die onafhankelijk van elkaar te schakelen zijn. Dit in tegenstelling het 1-fase railsysteem waarbij de lampen op de rail in één keer (als 1 groep) geschakeld worden. 3-fase railverlichting is geschikt voor grote installaties in woningen, winkels en gebouwen waar de aangesloten (groepen) lampen apart van elkaar aan- en uitgeschakeld kunnen worden. Het biedt een grotere flexibiliteit dan het 1-fase systeem, waardoor het een betere verlichting kan bieden. Het is echter complexer te installeren en duurder dan 1-fase railverlichting.

28 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

28 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is LED Railverlichting?

LED railverlichting wordt ook wel tracklight of railsysteem genoemd. Op de spanningsrail kun je railspots plaatsen die je in elke gewenste hoek of richting kan laten schijnen. Dit is op elk moment aan te passen, je hebt dus maximale flexibiliteit. Railverlichting is verkrijgbaar in 1-fase- en  3-fase-systemen. Het voordeel van een 3-fase-systeem is de mogelijkheid om verschillende circuits op te zetten, zodat je railverlichting onafhankelijk van elkaar kunt schakelen. Dit systeem wordt al vaak toegepast in winkels, horeca en kantoren maar wordt ook steeds meer in huis geïnstalleerd. Bij een 3-fase-systeem is het wel nodig om 3 verschillende dimmers of schakelaars aan te sluiten. Onze LED railverlichting systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Wat heb ik allemaal nodig?

Om het LED railsysteem werkend te krijgen heb je de volgende onderdelen nodig:

 

  • LED spanningsrail; hier komen de spots in te hangen,
  • LED Railspots; de lichtbronnen,
  • Voedingsconnector; om de spanningsrail van stroom te voorzien,
  • Eindkap; voor het veilig afsluiten van de spanningsrail,
  • Eventueel een spanningsrailconnector om meerdere rails aan elkaar te koppelen; je kunt kiezen uit directe, hoek of flexibele connectoren.

 

MEIPOS LED verlichting

MEIPOS verkoopt al jaren LED verlichting en biedt allerlei soorten LED verlichting aan. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar bij MEIPOS. MEIPOS heeft nauw contact met haar leveranciers en kan hierdoor de nieuwste generatie LED verlichting aanbieden tegen de scherpste prijs. Bijna alle huidige verlichting kan vervangen worden door duurzame LED verlichting. Het is niet alleen goed voor het milieu maar je bespaart ook nog eens tot honderden euro’s per jaar op je energierekening! Bereken zelf wat je kunt besparen met onze handige besparingscalculator.