Maak je huis smart met MiBoxer

Smart home technologie is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft ons dagelijks leven veranderd. Een van de meest populaire toepassingen van slimme technologie in huis is de slimme verlichting. Hiermee kun je je verlichting eenvoudig bedienen en aanpassen met behulp van een app op je smartphone of tablet. Een merk dat de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen op het gebied van slimme verlichting is MiBoxer.

MiBoxer (voorheen Mi-Light) is een LED verlichtings- en huisautomatiseringssysteem die je eenvoudig en volledig naar je eigen smaak kunt aanpassen. MiBoxer producten zijn een voordelig, maar kwalitatief gelijkwaardig, alternatief voor Philips Hue. De LED lampen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, van dual white tot RGB, RGBW, RGBWW en RGB+CCT. De smartlampen zijn traploos dimbaar en op afstand te bedienen met een aparte afstandsbediening of via wifi met een app op je smartphone. Met de MiBoxer controllers bedien je al je LED strips, van enkelkleurig tot RGB+CCT. Zo creëer je in een handomdraai de gewenste sfeer in een Smart Home.

Maak je huis eenvoudig smart

Maak van je huis eenvoudig een smart home met MiBoxer producten! Je kunt gewoon je bestaande armaturen met een GU10, E27, E14 of GU5.3 fitting blijven gebruiken en er een MiBoxer lamp in plaatsen. Je hebt daarnaast alleen nog één van de afstandsbedieningen en/of een WiFi of Zigbee Gateway nodig. Dimmers heb je niet meer nodig, dat doe je met één van de MiBoxer afstandsbedieningen. Met een WiFi en Zigbee Gateway kun je de slimme LED lampen zelfs bedienen via de gratis MiBoxer app (geschikt Android en Apple). Je kunt in de app kiezen uit verschillende afstandsbedieningen en tijdschema’s instellen op je smartphone of tablet. De meeste MiBoxer lampen kunnen de signalen van de afstandsbediening naar een andere smart lamp binnen 30 meter verzenden. Zolang er een lamp binnen 30 meter is, kan de afstand van de afstandsbediening dus onbeperkt zijn. Ook de modus van de lamp wordt in de meeste gevallen ook automatisch gesynchroniseerd naar de volgende lamp, zolang die zich binnen 30 meter bevindt. Daarnaast is de slimme verlichting van MiBoxer ook nog eens energiezuinig. De LED lampen zijn ontworpen om een hoog rendement te hebben, waardoor ze minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat je niet alleen je huis kunt verlichten zoals jij dat wilt, maar ook nog eens geld kunt besparen op je energierekening!

MiBoxer afstandsbedieningen

Met de afstandsbediening kun je de MiBoxer lampen in 4 verschillende groepen (zones) onafhankelijk van elkaar bedienen. Met één druk op de knop kun je ook alle lampen tegelijk aan- of uitschakelen. Met de Dual White afstandsbediening kun je de lampen dimmen en de tint wit (2700K-6500K) bepalen. Met de RGB(W/WW/CCT) afstandsbedieningen kun je kiezen uit 16 miljoen verschillende kleuren en de gewenste tint wit (2700K-6500K) instellen. Daarnaast zijn er diverse vooringestelde effecten zoals: Stroboscoop (langzaam of snel), Fade effect (langzaam of snel). Zo bepaal je altijd de juiste sfeer!

Koppelen en ontkoppelen van de afstandsbediening

Om je smart lampen te kunnen bedienen met de MiBoxer afstandsbediening(en) moet je ze eerst koppelen met de MiBoxer lampen:

  1. Schakel de lamp uit en schakel deze na 10 seconden weer aan.
  2. Zodra de lamp brand druk je 1 keer op de aan-knop (I) van één van de 4 zone-knoppen op de afstandsbediening.
  3. Als de lamp 3 keer knippert is de lamp succesvol gekoppeld.

Als de lamp bij de laatste stap niet knippert is het koppelen mislukt. Schakel de lamp dan uit en volg bovenstaande stappen opnieuw.

Als je een lamp uit een groep (zone) wil verwijderen kun je deze met de volgende stappen ontkoppelen:

  1. Schakel de lamp uit en schakel deze na 10 seconden weer aan.
  2. Zodra de lamp brand druk je 5 keer op de aan-knop (I) van de betreffende zone-knop op de afstandsbediening.
  3. Als de lamp 10 keer knippert is de lamp succesvol ontkoppeld.

Als de lamp bij de laatste stap niet knippert is het ontkoppelen mislukt. Schakel de lamp dan uit en volg bovenstaande stappen opnieuw.

WiFi en Zigbee Gateway

De MiBoxer WiFi Gateway en Zigbee Gateway maken het mogelijk je smart LED lampen te bedienen via de MiBoxer APP via je WiFi- of Zigbee-netwerk. De modules zorgen voor de verbinding tussen je smart LED lampen en je smartphone of tablet. De MiBoxer Gateways zijn ook compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa en dus geschikt voor spraakbesturing van je lampen.

Met de MiBoxer APP kun je naast de lampen aan- en uitschakelen de kleurtemperatuur (2700-6500K), helderheid en kleur (16 miljoen) van je slimme verlichting instellen. De WiFi module ontvangt het signaal van de app op je smartphone of tablet en stuurt deze vervolgens draadloos via een 2.4GHz (RF) signaal naar de smart LED lampen. De APP geeft ook de mogelijkheid om timers te programmeren en kan worden aangesloten op Google Assistant en Amazon Alexa en Google Assistant.

Koppelen van een WiFi Gateway (WL-Box1)

Koppelen van een Zigbee Gateway (ZB-Box1)

Auto transmitting en synchronisatie

De meeste MiBoxer lampen kunnen de signalen van de afstandsbediening naar een andere smart lamp, binnen 30 meter, verzenden. Zolang er een lamp binnen 30 meter is, kan de afstand van de afstandsbediening dus onbeperkt zijn. Ook de modus van de lamp wordt in de meeste gevallen ook automatisch gesynchroniseerd naar de volgende lamp, zolang die zich binnen 30 meter bevindt.

Groepering van meerdere lampen

Je kunt eindeloos veel lampen toevoegen aan een zone op de 4 kanalen afstandsbediening door de lampen aan verschillende zones te koppelen. Zo ben je volledig flexibel in het maken van verschillende groepscombinaties. Hieronder zie je enkele groepsvoorbeelden:

Groepering MiBoxer lampen

Je kunt de lampen naar wens opnieuw programmeren. Eén afstandsbediening kan talloze lampen of controllers bedienen, maar één lamp of controller kan slechts worden bediend door vier afstandsbedieningen.

Maak ook je ‘gewone’ lampen smart

Met de MiBoxer AC Triac RF+Push Dimmer module is het mogelijk om ‘gewone’ 230V halogeen-, gloei- of LED-lampen te dimmen via een MiBoxer afstandsbediening of de MiBoxer app (WiFi of Zigbee Gateway is benodigd). De dimmodule is eenvoudig te installeren in een standaard installatiedoos van 50 mm diep, eventueel in combinatie met een pushschakelaar. Dimmen is dan mogelijk door de schakelaar in te drukken en bij de gewenste lichtsterkte weer los te laten.

MiBoxer vs. Philips Hue

MiBoxer en Philips Hue zijn beide slimme verlichtingssystemen. Philips Hue is een bekend merk en biedt een breed scala aan slimme lampen en accessoires. Het systeem is compatibel met veel andere slimme apparaten en kan worden bediend via de app of spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. MiBoxer is een relatief nieuw merk dat zich richt op slimme verlichting. Het biedt ook een breed scala aan slimme lampen en accessoires, maar het systeem is minder bekend dan Philips Hue. Het kan worden bediend via de app of spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Het belangrijkste verschil tussen de twee systemen is dat Philips Hue meer functies en compatibiliteit biedt dan MiBoxer.

Voordelen van MiBoxer zijn dat het producten zijn die voordelig zijn en kwalitatief gelijkwaardig aan Philips Hue. Wanneer je ervoor kiest om je slimme verlichting op te zetten met producten van MiBoxer, kun je gebruik maken van het brede productaanbod van dit merk. Zo heb je keuze uit slimme binnen- en buitenverlichting om iedere ruimte in een pand of tuin te voorzien van smart lampen.

Al met al biedt de slimme verlichting van MiBoxer veel voordelen. Het systeem is eenvoudig te installeren en te bedienen, en biedt een breed scala aan kleuren en tinten. Daarnaast is het systeem compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor je je verlichting eenvoudig kunt bedienen met je stem. Tot slot is de slimme verlichting ook nog eens energiezuinig, waardoor je geld kunt besparen op je energierekening. Als je op zoek bent naar slimme verlichting voor in huis, is MiBoxer zeker een merk om te overwegen.