Mini rookmelder - 10 jaar batterij - Q-gecertificeerd - RM620

€ 24,99
SKU
MP999002
  • Koop 2 voor € 23,75 en bespaar 5%
  • Koop 3 voor € 22,49 en bespaar 10%
  • Optische sensor
  • 10 jaars batterij
  • 85 dB alarm
Populair
Gegevens

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. Brand kan namelijk zomaar ontstaan, op elk moment van de dag. De giftige rook zorgt ervoor dat je bewusteloos kan raken en niet wakker wordt. Het is daarom belangrijk dat je snel gewaarschuwd wordt als er brand uitbreekt. Het ophangen van een rookmelder zorgt hiervoor en dat je snel kunt handelen. Wat veel mensen niet weten is dat een rookmelder maximaal 10 jaar meegaat. Controleer daarom regelmatig de datum op je rookmelders zodat je om de 10 jaar een nieuwe aanschaft en altijd goed werkende rookmelders in huis hebt. De mini rookmelder RM620 heeft een (niet vervangbare) geïntegreerde batterij met een levensduur van 10 jaar zodat je de batterij niet tussendoor hoeft te vervangen.

De rookmelders van Smartwares maken allemaal gebruik van een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is bovendien milieuvriendelijk. De batterij van de RM620 rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterij. De rookmelder is uitgerust met een slaap- en pauzestand. De slaapstand kan gebruikt worden om de rookmelder tijdelijk uit te schakelen, handig als de batterij midden in de nacht bijna leeg is en je de waarschuwingstoon tijdelijk uit wil zetten. Daarnaast kan de pauzeknop gebruikt worden als er sprake is van vals alarm.

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Rook stijgt op en het is daarom belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat en enkele schroeven of (zelfklevende) magneten. De Smartwares rookmelders zijn draadloos waardoor ze gemakkelijk overal in huis te plaatsen zijn. De mini rookmelder RM620 van Smartwares is mooi compact van formaat en is daarom onopvallend in je interieur te installeren.

De werking van een rookmelder verminderd door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om de rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelder niet!

Het is daarnaast belangrijk om de rookmelder af en toe te testen door de testknop kort ingedrukt te houden. Door de rookmelder te testen weet je zeker dat deze goed functioneert wanneer er brand uitbreekt. Als de batterij bijna leeg is geeft de rookmelder dit aan door regelmatig een korte pieptoon te laten horen.

De RM620 heeft het Q-kwaliteitskeurmerk. Dit is een Duits kwaliteitscertificaat en staat garant voor een levensduur van 10 jaar, minder vals alarm en een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf. Deze rookmelders hebben extra tests ondergaan waardoor de kwaliteit van rookmelders gewaarborgd is.

Meer informatie
Meer informatie
SKU MP999002
EAN: 8711658412757
Merk Smartwares
Afmetingen Ø70 x 35 mm
Beschermingsgraad IP20
Certificaten CE, Q-mark VDS
Extra informatie Bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd